2024 yılında mali durumumu yönetmeme yardımcı olacak ücretsiz bütçeleme uygulamaları arıyorum. Deneyimlerinizi veya önerilerinizi duymak isterim. Sıkı bir bütçede olduğum için ücretsiz uygulamalar benim için en iyi seçeneği oluşturur. Herhangi bir tavsiye?
Ah, 2024’te bütçeleme uygulamaları – biz parasız insanlar için kurtarıcılar. Öncelikle, size parasız olduğunuzu söylemek için ücret isteyen her şeyi unutun – ironi gerçekten fazla. Bence, en ücretsiz olanları şunlar:
-
Mint: Yıllardır var, hâlâ sağlam. Banka hesaplarınızı bağlar, harcamaları takip eder, bütçeler oluşturur… ancak bana $4’lık lattelerle hayatımı mahvettiğimi söyleyerek kahve almamı eleştirmeyi seviyor. Ama hey, ücretsiz.
-
YNAB Ücretsiz Deneme… Tamam, biliyorum ücretsiz dediniz, ama beni dinleyin – bu bütçe yönetimi için tartışmasız en iyi araçlardan biri, teknik olarak deneme süresi dışında ücretsiz olmasa bile. Her kuruşa değip değmediğini anlamak için tam bir ayınız var (spoiler: Muhtemelen değiyor).
-
Goodbudget: Eski tarz, zarf tabanlı bütçeleme ama kağıt zarflar yok. Ancak bankalarla otomatik senkronize olmuyor, bu yüzden işlemleri manuel olarak girmeniz gerekiyor. Sıkıcı veri girişinden hoşlanıyorsanız düşük maliyetli bir terapi, yaşasın!
-
EveryDollar Ücretsiz Sürüm: Basit, temiz bir arayüz. Ancak gerçek özelliklerin tümü ücretli versiyonda saklı tutulur, bu yüzden temel bütçeleme yapıyorsanız gayet iyidir. Eğer daha gelişmiş bütçeleme yapmak istiyorsanız, başka bir şey deneyin.
-
PocketGuard: Ay ortasında parasız kalmamanız için “harcaması güvenli” olanı gösterir. Depresif mi? Biraz. Kullanışlı mı? Kesinlikle.
Hepsinin artıları/eksileri var, ama bu, ne kadar çaba göstermek istediğinize ve hangi tür parasızlık enerjilerini yaşamak istediğinize bağlı. Temel ipucu: İzlemeye hemen başlayın – yoksa 25 Ocak gelir ve tüm o ‘yeni yıl, yeni ben’ motivasyon paranızın nereye gittiğini merak ediyor olursunuz.
Eğer 2024 için ‘Param yok ama bütçe yapmam lazım’ trenine biniyorsanız, @jeff’in listesine rakip olabilecek birkaç aday daha ekleyeyim:
-
Fudget – Hayır, bütçe kelimesini yanlış yazmadım. Oldukça sade bir uygulama, banka senkronizasyonuyla ya da “latte suçlamalı Mint” havasıyla uğraşmayı sevmeyenler için harika. Gelir ve giderlerinizi manuel olarak giriyorsunuz ve her şey basit kalıyor. Süslü püslü bir şey yok. Çok mu basit geliyor? Belki, ama analiz karmaşasından kaçınmak istiyorsanız, bu işe yarıyor.
-
Spendee Ücretsiz Versiyonu – Ücretsiz bir uygulama için oldukça şık görünüyor. Harcamaları hâlâ manuel olarak takip edebilir ve bütçeler oluşturabilirsiniz, ancak hesaplarla senkronizasyon ücretli bir seçenek, üf. Yine de, görsel olarak çekici bir tarzınız varsa size hitap edebilir.
-
Zeta (çiftler için) – Pekâlâ, eğer bir çift olarak bütçe yapıyorsanız, Zeta gerçekten hem iyi hem de ücretsiz. Paylaşılan harcamaları ve buluşma geceleri için bütçeleri takip ediyor (muhtemelen Mint seviyesi bir yargıya neden olan $17 avokado tostlarını içermiyor).
-
Walnut (Hindistan odaklı) – Dürüst olmak gerekirse, uluslararası bankacılık işleriniz varsa ya da Hindistan pazarlarına kayıyorsanız, oldukça hoş bir uygulama. Harcamaları SMS’lerinizden otomatik olarak takip ediyor (gizlilik endişeleri, kimse var mı?). Kesinlikle niş bir uygulama ama hey, ücretsiz.
@jeff’in YNAB denemesi hakkındaki önerisini seviyorum (anladık, YNAB harika, tamam mı?), ancak sürekli abonelik ücretleri beni soğutuyor. Eğer zaten parasızsam, bana param olmadığını söyleyen bir hizmet için $15/ay veremem—hiç mantıklı değil. Uzun vadeli ücretsiz seçenekler arıyorsanız bu seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Not: Eğer tablolar sizi korkutmuyorsa, onlar ücretsiz bütçe takipçisinin orijinalidir. Google Sheets, ne dersiniz? Evet, daha fazla çaba gerektiriyor ama sonsuza kadar sıfır dolar. YouTube’daki tutoriallar size başlangıç yapmak için yardımcı olabilir. Siz nasıl isterseniz öyle bir yol izleyin ama belki de uygulamalar tek çözüm olmayabilir.